mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

ekplozivna-ubojna-sredstva, deminiranje, iskanje, požarišče Svet24.si

FOTO: Na pogorišču iščejo mine, granate in ...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Stargate Odkrito.si

Skozi zvezdna vrata v legendo

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

Novice

110-krat daroval kri

Piše: R.K.

Čas objave:
04.08.2022 10:40

Danes je Milan Goršin iz Križev pri Malem Slatniku na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto že 110. daroval kri. Na to, da je krvodajalec, ki je dosegel tako veliko število darovanj je odkrito ponosen.

Prvič je odšel na odvzem krvi skupaj s svojimi sodelavci in prijatelji, nato je s tem nadaljeval v času služenja vojaškega roka. Bil je v različnih službah, ki so mu, ene bolj druge manj, omogočale odhode na darovanje krvi. Ko je delal v turnusih je bilo to več ali manj onemogočeno, je povedal Milan. Zdaj je že štiri leta v zasluženem pokoju, a mu ni dolgčas, saj doma dela na manjši kmetiji. Njegovi krvodajalski poti sledi tudi sin. Kri bo darovala, dokler mu bo zdravje služilo, oz. do starostne omejitve.

milan-goršin
Milan Goršin je 110-krat daroval kri
OZRK Novo mesto

Milanu Goršinu so čestitali sekretarka OZ RKS Novo mesto Barbara Ozimek, predsednica KORK Mali Slatnik Alenka Papež in predstavnica CTD Novo mesto Erika Hrastar, dr. med.

milan-goršin
Milan Goršin je 110-krat daroval kri
OZRK Novo mesto

Zaloge krvi so na meji za krvne skupine 0 neg. in A neg., zato vabimo krvodajalce, da se tudi v času dopustov odločijo za darovanje krvi vsak ponedeljek, torek in četrtek od 7.00 do 11.00, na CTD Novo mesto, obvezno pa prej pokličejo in se prijavijo na 01 543 83 40, od 11.00 do 15.00.