dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Aarau Svet24.si

Pokojna učiteljica mestu zapustila bogato ...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Jorg Zupan_foto Matic Bajželj_2 Njena.si

Jorg Zupan zapira svojo Michelinovo restavracijo

barcelona Ekipa24.si

Barcelona do zmage z goljufijo? Tekmec ogorčen, ...

Novice Krško/Kostanjevica na Krki

AVDIO: Pridobivajo služnosti za gradnjo kolesarske steze

Piše: STA

Čas objave:
25.02.2020 13:04

Občini Krško in Kostanjevica na Krki, ki se nameravata do leta 2023 povezati tudi s kolesarsko stezo, zanjo že pripravljata projektno dokumentacijo. Ker bo gradnja omenjene povezave terjala posege tudi na zasebnih zemljiščih, so v Občini Krško te dni začeli s pridobivanjem služnosti, celotna naložba pa naj bi stala nekaj več kot 5,5 milijona evrov.

Po podatkih krške občine bo njihov delež znašal 3,2 milijona evrov in kostanjeviški 2,3 milijona evrov. Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pričakujejo skupaj 4,6 milijona evrov sredstev, in sicer za krško občino 2,7 milijona in za kostanjeviško 1,9 milijona evrov.

_DSC5462.jpg
Krški župan mag. Miran Stanko
Foto: Občina Krško

Začetek gradnje načrtujejo prihodnje leto in končanje naložbe leta 2023. Krški župan Miran Stanko je nedavno prva terenska dela ob ugodnem razpletu okoliščin napovedal za konec tega leta.

Kolesarsko povezavo načrtujejo od Krškega do Kostanjevice na Krki oz. do vasi Prekopa pri Kostanjevi na Krki, kjer so kolesarsko stezo zgradili že ob zadnji prenovi tamkajšnje glavne prometnice. Kolesarska povezava bo dolga približno 18-kilometrov, skupaj z odsekom do Prekope pa približno 20 kilometrov.

V Krškem se bo trasa začela pred šolskim centrom na Cesti krških žrtev in se nadaljevala mimo pokopališča, kjer se bo navezala na večnamensko pot ob novi mestni obvoznici.

V nadaljevanju se bo priključila na že zgrajeno večnamensko pot proti jugu do vasi Brege in se nadaljevala proti Drnovem oz. do tamkajšnje nove poslovne cone, kjer se bo navezala na kolesarsko stezo, ki vodi do krožišča in v smeri Velike vasi pri Krškem.

Tam se bo nadaljevala prek avtocestnega nadvoza in po Velikem Podlogu do križišča z regionalno cesto v Pristavi. Na Križaju se bo navezala na že urejeno tovrstno infrastrukturo, v nadaljevanju pa je predvidena kolesarska povezava ob regionalni cesti Šentjernej-Križaj mimo Sajevc proti Kostanjevici na Krki, kjer se bo navezala na tovrstne ureditve na pred nekaj leti zgrajeni kostanjeviški obvoznici in se odcepila do vasi Prekopa, so še sporočili s krške občine.

Prekopa sicer leži na približno pol poti med Kostanjevico na Krki in Šentjernejem.

Miran Stanko o kolesarski stezi do Kostanjevice na Krki