profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Podelili so plaketo, tri zahvale in štiri priznanja župana

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
28.06.2019 10:24

Na včerajšnji osrednji prireditvi ob občinskem prazniku na Mirni je župan Dušan Skerbiš podelil letošnja občinska priznanja – poleg zahval in plakete letos prvič tudi priznanja župana.

Praznik Mirna, Barica Kraljevski, foto Alenka Strazisar Lamovsek(10).jpg
Barica Kraljevski
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Plaketo Občine Mirna v letu 2019 je prejela Barica Kraljevski, ki se je v zgodovino kraja zapisala kot predsednica krajevne skupnosti, nepogrešljiv člen pri ustanavljanju občine, kot članica občinskega sveta, podžupanja in vsestranska kulturnica. S svojo osebnostjo, srčnostjo in dobroto pooseblja človeka, ki je lahko za zgled: »Sprejemam jo z veliko hvaležnostjo, saj moramo ljudje pač odkrito priznati, da nam prija, če nas kdo kdaj pa kdaj pohvali, kajti tega kar manjka v našem življenju. Ponosna sem na delo, ki sem ga opravila in opravila sem ga vedno s srcem,« je po prejetem priznanju povedala Barica Kraljevski. 

Župan Dušan Skerbiš in direktorica mirnske občinske uprave Tanja Šinkovec sta poleg plakete podelila tudi tri zahvale.

Praznik Mirna, Dragica Hazdovac, foto Alenka Strazisar Lamovsek(7).jpg
Dragica Hazdovac
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Upokojena učiteljica Dragica Hazdovac jo je prejela za postavitev temelja v razvoju otroške dramske in gledališke igre ter folklore na Mirni, za dolgoletno predanost delu z otroki in navdihujočo ustvarjalnost: »Priznanje mi veliko pomeni. Hvaležna sem predlagateljem, ki so mi izkazali to čast, ki so prepoznali to moje delo, ki je delo za skupno dobro. Predvsem pa imam že od nekdaj rada otroke in to delo mi je srčno delo.« 

Praznik Mirna, Ana Popit, foto Alenka Strazisar Lamovsek (8).jpg
Ana Popit
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Drugo zahvalo je prejela Ana Popit za požrtvovalno delo in trud ob ustanovitvi skupine „Šola zdravja“ v domačem kraju, za veliko mero entuziazma in empatije pri vodenju rekreacije ter za aktivno sodelovanje v projektu „Starejši za starejše“: »Prejeta zahvala Občine Mirna mi zelo veliko pomeni. To je znak, da dobro delamo, to je tudi pobuda za naprej, da se bom še bolj trudila, da bom delala v dobro naše skupine, da se bomo lepo imeli, da se bomo še naprej družili, da bomo zadovoljni.« 

Praznik Mirna, foto Alenka Strazisar Lamovsek (13).jpg
Praznik Občine Mirna
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Tretjo zahvalo pa je v imenu prejemnika Rudija Žibert prevzela njegova žena Cilka. Rudi Žibert je prejel zahvalo za dolgoletno delo in predanost zgodovini Mirnske doline kot avtor edinstvenih literarnih del, ustanovni član Univerze za tretje življenjsko obdobje in aktiven član v mirnskih društvih.

Praznik Mirna, MePZ DU Mirna, foto Alenka Strazisar Lamovsek (1).jpg
MePZ DU Mirna
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Župan Dušan Skerbiš je v svojem govoru spomnil, da letos mineva deset let od prvih korakov za samostojno občino Mirna in ob tej priložnosti je podelili tudi štiri priznanja župana, in sicer Antonu Anderliču kot prvopodpisanemu ter Renati Brunskole, Franciju Keku in mag. Francu Žnidaršiču kot sopodpisanim pod pobudo za ustanovitev Občine Mirna, ki so jo kot poslanci takrat vladajoče koalicije aprila 2009 vložili v državni zbor. Ob tem je dejal: »Občani naj s svojim aktivnim delom v naši lokalni skupnosti dokazujejo, da smo bili vredni tistih podpisov v državnem zboru, da smo danes občina. Tega ne morejo dokazati samo občinska uprava in župan, to moramo dokazovati vsi občani na vseh področjih dela, tako v gospodarstvu kot tudi na področju družbenih dejavnosti. Če bomo aktivni, če bomo uspešni, potem bo tudi lepše živeti v naši mladi občini.«

Praznik Mirna, Petra Krnc Laznik, foto Alenka Strazisar Lamovsek(12).jpg
Petra Krnc Laznik
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Slovesno prireditev s podelitvijo občinskih priznanj, ki jo je povezovala Petra Krnc Laznik, je s slovensko in mirnsko himno začel Mešani pevski zbor Društva upokojencev Mirna pod vodstvom Diega Barriosa Rossa, v nadaljevanju pa so nekaj slovenskih uspešnic na odru doma Partizan zaigrali člani novomeškega Šušteršič kvarteta, zaplesale so tudi Trebanjske mažorete.

Praznik Mirna, foto Franc Pepelnak Pep (6).JPG
Praznik Občine Mirna
Foto: Franc Pepelnak Pep

Občina Mirna je s samostojnim delovanjem začela 1. julija 2011 in zato je 1. julij praznik občine. V sklopu letošnjega praznovanja bo med drugim danes popoldne na Ševnici gasilsko tekmovanje za pokal Občine Mirna, ki se bo nadaljevalo z veselico z ansamblom Mladi Belokranjci in Klapo Šufit, konec tedna pa bo športen - jutri ob 15. uri se začnejo turnirji v malem nogometu, ulični košarki in odbojki na mivki v sklopu prireditve Mirna v gibanju, v nedeljo pa bo dopoldne ribiško tekmovanje za pokal Speče lepotice, ob 21.30 pa bo v Športnem parku Mirna kino na prostem – pod zvezdami bo na ogled košarkarski film Postali bomo prvaki sveta.

Dragica Hazdovac po prejetem priznanju


Barica Kraljevski po prejetem priznanju


Dušan Skerbiš ob prazniku 2019


Ana Popit po prejetem priznanju