Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu predstavili knjigo Belo se pere na devetdeset

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2019 06:41

V knjigarni Goga je bila včeraj predstavitev romana Bronje Žakelj, Belo se pere na devetdeset. Roman opisuje odraščanje avtorice v sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja. Svet pripovedovalke obkrožajo starši, brat, babica … ter kakav Benko in Albert keksi, Gavrilović pašteta in prenos olimpijskih iger iz Sarajeva.

V knjigarni Goga je bila včeraj predstavitev romana Bronje Žakelj, Belo se pere na devetdeset. Roman opisuje odraščanje avtorice v sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja. Svet pripovedovalke obkrožajo starši, brat, babica … ter kakav Benko in Albert keksi, Gavrilović pašteta in prenos olimpijskih iger iz Sarajeva.Vse to je odlična kulisa za avtobiografsko pripoved o odraščanju in soočanju z boleznijo ter izgubo. To je tudi pripoved o tistem, česar nočemo videti ali se soočiti, dokler v to nismo prisiljeni. Nosi pomembno sporočilo: ko človek težko zboli, naj mu bližnji in prijatelji ne obrnejo hrbta, pač pa naj se pogovarjajo z njim in govorijo o bolezni, naj ga spremljajo in bodrijo. Rak ni smrt.

Belo se pere na devetdeset je navdihujoč in pretresljiv roman, ki je v hipu osvojil bralce in postal velika knjižna uspešnica.

Bronja Žakelj (1969) je diplomirana novinarka. Prvo službo si je našla v marketingu, danes dela v bančništvu. A prva ljubezen, ljubezen do pisanja, ostaja aktualna in njen rezultat je pričujoča knjiga.