Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Čebela je PLESALA s cveta na cvet in BRALA med

Piše: R.K.

Čas objave:
27.05.2022 13:13

V Brežicah je v četrtek potekala Parade učenja. Sprva načrtovano dogajanje v parku pri knjižnici so zaradi raznolikih vremenskih obetov prestavili pod kap – v Dvorano Savice Zorko v Knjižnici Brežice.

Medgeneracijsko druženje so poimenovali Čebela že PLEŠE s cveta na cvet in BERE med. S plesno točko skupine Sodobni ples 2–4 so se uvodoma predstavile plesalke Plesnega društva Imani. V nadaljevanju sta Pavlina in Saša, dijakinji Strokovno izobraževalnega centra Brežice, smer Predšolska vzgoja, z branjem pravljic udeležence popeljali v čudoviti svet črk in brenčeče čebele.

Čebeljčnjaček in Čebela Sivka v deželi Medelandiji sta tisti knjigi, katerih vsebine so nas ovile v svet domišljije, hkrati pa tudi veliko naučile. V Čebeljčnjačku je ob koncu zapisano tako: »Radi rečemo: »Bodi priden kot čebela!« In če boš res, bo vsaka stvar bolj vesela. Zato ni pomembno, kdo od nas je čebelica, čebeljčnjaček ali trot, važno je, da nisi falot.«

Sledili sta še ustvarjalnica in igralnica, za vsebino in izvedbo katere sta poskrbeli knjižničarki. Majhni in veliki so ustvarjali čebelice, spoznavali njihov življenjski krog, reševali tematske zanke uganke, barvali in se ob tem zabavali. Dogajanje je ves čas spremljal navihani Knjižko, maskota knjižnice, s katerim so posamezniki tudi zaplesali.