profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Krško

FOTO: Osnovnošolci spoznali svoje poklicne priložnosti

Piše: M.Z.

Čas objave:
10.02.2018 12:37

V Mladinskem centru Krško so že peto leto zapored potekali Dnevi poklicev, ki so namenjeni učencem osmih in devetih razredov osnovnih šol iz občine Krško, ki se bodo kmalu odločali o izbiri poklica.

S tovrstnim dnem v sklopu projekta Podjetna 9-ka pa želijo v MC Krško mladostnikom prikazati želene poklice iz prve roke. Dogodkov se je udeležilo več 220 učencev iz osnovnih šol Jurija Dalmatina, OŠ Adama Bohoriča Brestanica ter OŠ Leskovec pri Krškem.

Cilj aktivnosti je, da učenci iz prve roke spoznajo kako poteka delo v določenih podjetjih, kako priti do želenega poklica in kakšne so njihove možnosti zaposlitve v prihodnosti. Učenci so v sklopu tehničnih dni najprej spoznali delovanje Mladinskega centra Krško, potem sodelovali v interaktivni delavnici o kompetencah, nato pa so jim pridružili predstavniki različnih podjetij iz Posavja, ki so v manjših skupinah učencem predstavili svoje osebne poklicne poti in podjetja, v katerih so zaposleni ter razložili trende zaposlovanja v svojem podjetju v naslednjih letih.

Podjetja in predstavniki podjetji, ki so se prijazno odzvala na povabilo pa so:

Občina Krško, Nuklearna Elektrarna Krško, I.H.S d.o.o., Termoelektrarna Brestanica d.o.o. , Vrtec Leskovec , Zdravstveni dom, Odvetniška pisarna Dušan Dornik in Dušan Dorniki ml. Vojašnica Novo mesto, Letališče Cerklje ob Krki, NK Krško, Policijska postaja Krško, PGE Krško,Šolski center Krško-Sevnica, Fotografika, Boštjan Colarič s.p., GEN-I, GEN energija, NUMIP d.o.o., KRKA d. d. , Nika + Grega photography, Posavski Obzornik, VetBM, Revoz d. d. ter RUDAR SENOVO d.o.o.;

Vsem predstavnikom zgoraj naštetih podjetij in različnih poklicev se v MC Krško iskreno zahvaljujejo za udeležbo in zanimive predstavitve, z odzivom na povabilo so podjetja znova dokazala, da se zavedajo pomembnosti izobraževanja mladih, ki bodo morda v prihodnosti tudi del njihovega podjetja. Seveda pa se zahvaljujejo osnovnošolcem, njihovim staršem in strokovnim sodelavcem da so jim prisluhnili.

Vsi udeleženi, tako organizatorji, kot predstavniki poklicev, predvsem pa učenci in predstavniki šol, so bili z izvedbo zelo zadovoljni zato že nestrpno pričakujemo prihodnje leto in naslednji dan poklicev, ki bo zagotovo še pridobil na širini in kvaliteti.