Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto/Velenje

FOTO: Superpokalni zmagovalci iz Velenja praznih rok

Piše: MRK Krka, R.P.J.

Čas objave:
17.09.2018 08:18

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so sinoči na prvem gostovanju v sezoni v velenjski Rdeči dvorani doživeli prvi poraz.

Ranjeni Velenjčani so vso jezo po porazu proti Ormožu v prvem krogu NLB lige tokrat stresli nad Krkaše, ki so v precej zdesetkani postavi morali priznati premoč osam. Varovanci trenerja Zorana Jovičiča so Novomeščane premagali s 31:23 (14:14).

Superpokalni zmagovalci so tekmo odprli dobro, prvi polčas je bil precej izenačen, o čemer priča tudi neodločen rezultat po 30 minutah igre. Tako domačini kot Krkaši so sicer enkrat pobegnili na tri gole razlike, najprej so za tri gole povedli Novomeščani v deveti minuti (5:2), potem pa Velenjčani v 25. (13:10), a je varovancem trenerja Mirka Skoka obakrat razliko uspelo hitro izničiti. Ob polčasu je bil izid 14:14.
Velenjčani so potem na začetku drugega polčasa takoj povedli in vodstva niso več izpustili iz rok. V 40. minuti so, potem ko Novomeščani pet minut niso zadeli, vodili za pet golov (21:16). Krka je nato sicer zadela trikrat zaporedoma, a več od tega ni zmogla. V 53. minuti so Velenjčani vodili za sedem (27:20). Novomeščani so skušali prednost gostiteljev sicer zmanjšati, a jim do konca tekme to ni uspelo.
Krkaši so svojo vrsto poškodovanih igralcev tokrat še podaljšali, saj se je v 53. minuti srečanja poškodoval še vratar Uroš Pavlin, ki so ga, po prvih neuradnih informacijah zaradi izpaha komolca, odpeljali v bolnišnico.
Sicer pa je pri Velenju, kjer so se skoraj vsi igralci vpisali med strelce, s sedmimi goli izstopal Matic Verdinek, šest jih je dodal Domen Tajnik, pet pa Aleks Kavčič. Pri Krki je sedem golov dosegel Jaka Jakše.
Velenjčani bodo v 3. krogu v soboto gostovali v Dobovi, Novomeščani pa bodo gostili Trebanjce. Dolenjski derbi bo v torek, 25. septembra, ob 20. uri v dvorani Marof.

Izjave po tekmi:

Matic Verdinek, RK Gorenje : » Če bi imel možnost ocena od 1 do 10, bi bila ocena za današnjo tekmo sedem. Začeli res nismo tako, kot smo se dogovorili, v obrambi smo bili preslabi v prvem polčasu. Mislim, da to ni bil naš nivo igre in upam, da bomo naslednjo tekmo začeli bistveno bolje. V nadaljevanju smo le strnili obrambo, pa tudi Krka je na nek način izgubila rdečo nit v napadu, kar smo mi izkoristili in zasluženo zmagali«.


Luka Klemenčič, MRK KRKA: » Škoda za današnji poraz, čeprav mislim, da smo tekmo kljub temu, da ekipa ni igrala v popolni postavi, začeli dobro. Do polčasa smo bili še nekako enakovreden tekmec gostiteljem, potem pa se je naša igra »raztrgala« in domačini so izkoristili naše napake ter zasluženo zmagali«.


Luka Florjančič, MRK KRKA: » Danes se je poznalo, da sta nam manjkala dva ključna igralca, je pa na mladih, da že na treningih sledijo starejšim igralcem in mislim, da je bila to za njih super tekma, da se dvignejo, da se izboljša njihova samozavest ter si nabirajo minutažo. Verjamem, da ko bomo kompletni, ko se sanirajo vse poškodbe, bo slika naše igre povsem drugačna. To tekmo moramo čimprej pozabit in se pripravit na tekmo s Trimom«.
Statistika:

RK Gorenje: Logar, Vujović, Taletović, Mazej, Haseljić 1, Tajnik 6, Špelić 3, Matanović 2, Stojnič 1, Miklavčič 2, Banfro 1, Drobež 1, Verdinek 7 (1), Grmšek, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5.
MRK Krka: Tomić, Pavlin, L. Rašo 3, Majstorović 1, Didovič 1, Pršina 3, Irman 3, Jakše 7 (2), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Kukman, Windischer 1, Matko 1, Florjančič 3.
Sedemmetrovke: Gorenje 2 (1), Krka 3 (2).
Izključitve: Gorenje 6, Krka 6 minut.
Rdeči karton: /.