jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rentgen, repek, novorojenčica Svet24.si

Novorojenčica takoj po rojstvu šokirala zdravnike

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

zapor 22 pm Ekipa24.si

Drama srbskega novinarja v Katarju! Namesto na ...

Novice

Foto: V Podbočju slavnostno zaključili energetsko sanacijo šole

Piše: RK

Čas objave:
03.12.2018 09:48

Na Osnovni šoli Podbočje so s slovesnostjo, ki so jo pripravili učitelji in učenci, obeležili zaključek te naložbe, vredne 1, 2 milijona evrov.

Občina Krško je v lanskem letu pristopila k energetski sanaciji OŠ Podbočje, ki je v dveh fazah potekala v času poletnih šolskih počitnic v lanskem in letošnjem letu. Župan občine Krško mag. Miran Stanko je na prireditvi simbolično predal ključe obnovljene šole v. d. ravnateljice OŠ Podbočje Marjeti Škrbina Rozman.

V lanskem letu je v okviru prve faze energetske sanacije potekala obnova telovadnice, vendar so se dela zaradi neodzivnosti izbranega izvajalca zavlekla. Za drugo fazo je občina zato prekinila pogodbo za izvedbo ter z javnim naročilom izbrala drugega izvajalca, ki je v času letošnjih poletnih šolskih počitnic zaključil s sanacijo stavbe osnovne šole, in sicer s toplotno izolacijo fasade, zamenjavo stavbnega pohištva, toplotno izolacijo podstrešja, instalacijska dela, zamenjavo svetil, vgradnjo prezračevalnih naprav in dodatne toplotne črpalke.Od skupne vrednosti naložbe 1, 24 milijona evrov, je Občina Krško uspela pridobiti 316.000 evropskih sredstev iz Kohezijskega sklada, od države okoli 408.000 evrov nepovratnih ter 350.000 evrov povratnih sredstev, delež občine pa je znašal 166.600 evrov.

S to energetsko sanacijo je na območju občine Krško energetsko obnovljenih večina šol. V naslednjem letu bo stekla druga faza obnove OŠ v Koprivnici z izgradnjo prizidka dveh učilnic in knjižnice ter preureditev kuhinje, začetek gradnje novega ničenergijskega vrtca na Senovem, na Zdolah bodo nadaljevali z gradnjo večnamenskega doma, v katerem bo vrtec imel dva oddelka. V letu 2019 pričakujejo pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo podružnične šole z vrtcem v Velikem Podlogu, nadaljevali pa bodo tudi z aktivnostmi umeščanja novega objekta za potrebe OŠ dr. Mihajla Rostoharja.