profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Lisca/Sevnica

FOTO: Začel se je Raziskovalni tabor Lisca 2018

Piše: Občina Sevnica, T.Ž.

Čas objave:
10.07.2018 09:50

Včeraj se je začel Raziskovalni tabor Lisca 2018, ki poteka v organizaciji Centra šolskih in obšolskih dejavnosti in Občine Sevnica.

tabor_lisca005.jpg

Tabor poteka do 14. julija, v tem času pa se bodo mladi raziskovalci, med njimi dijaki in študenti, seznanili s predavanji priznanih predavateljev slovenskih fakultet. V raziskovalnih skupinah bodo iskali nove možnosti za oblikovanje skupnega cilja tabora – vzpostavitve učnega okolja za mlade na Lisci.

tabor_lisca001.jpg

Osrednje teme tabora so: urejanje prostora (oblikovanje inovativnega prostora za igro, učenje in raziskovanje mladih), ekološko kmetijstvo (vključevanje ekološkega pridelovanja hrane v učni prostor), okoljevarstvo in trajnostni razvoj (uporaba ekoloških parametrov za trajnostni razvoj), šport in naravoslovje (iskanje novih oblik gibanja in športa z interdisciplinarnimi povezovanji) ter turizem in dediščina (vpliv in vključevanje dediščine v razvoj turizma in učnega okolja.

tabor_lisca006.jpg
Ob večerih se bodo udeleženci družili v ustvarjalnih, inovativnih in komunikacijskih veščinah, športnih aktivnostih, ogledih lokalnega okolja in spoznavali tukajšnje posebnosti, vključno z mestom Sevnica in sevniškim gradom kot osrednjim kulturno-zgodovinskim središčem občine. 

Na včerajšnjem uvodnem srečanju so prisotne pozdravili župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, direktor Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Branko Kumer, vodja tabora Andreja Tomažin in Matej Imperl s strani KŠTD Razbor, zvrstila so se uvodna predavanja.

Svoje ideje bodo udeleženci tabora predstavili v soboto, 14. julija, v sklopu tradicionalne prireditve Košnja na Lisci 2018. Predstavitev bo potekala v prenovljenih prostorih spodnjega dela Tončkovega doma, ob tej priložnosti pa bodo ti prostori tudi predani namenu.