Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

FOTO: Zdravljenje notranjega otroka

Piše: M.K.

Čas objave:
06.04.2018 14:34

V dvorani brežiške knjižnice so včeraj popoldne gostili Darjo Sekulić, avtorico knjige Zdravljenje notranjega otroka. Brezplačno predavanje za širšo javnost so pripravili v sodelovanju s KZA Brežice.

Gre za nadaljevanje uspešne naveze, predavanje pa je bilo prvo v nizu letošnjih sodelovanj.

Notranji otrok je vsekakor del našega prvinskega jaza, ki smo ga skozi leta odraščanja potlačili globoko v sebi, da bi lažje preživeli znotraj lastne družine in širše družbe. Nadeli smo si najrazličnejše maske ter s tem izoblikovali svoj lažni jaz. S skrbjo za svojega notranjega otroka pa se znova vračamo h globokemu občutku znotraj nas samih. Razkrivamo našo lastno dobroto in vrednost našega bitja – vse tisto, kar smo bili v procesu odraščanja morda primorani potisniti v nezavedno.

IMG_2458 (Large).JPG

Avtorica je prisotnim zaupala, da je tudi sama spoznala in občutila najrazličnejše bolečine, ki jih prinese življenje. Pa vendar je preživela in zdaj opravlja svoj namen. Ponosna je na to, da lahko pomaga vsem, ki doživljajo podobne situacije, kot jih je sama. Vsem, ki trpijo in iščejo rešilno bilko.

IMG_2450 (Large).JPG

Ali z njenimi besedami: »Čutim. Slišim. Vem. Zaznam. Vidim. Sledim intuiciji. Da, vse to zmorem. Sem mar boljša od tebe? Ne! Popolnoma enaki smo. Vsi smo vse, vsi smo eno. Življenje je tu in sedaj. Uživaj ga v popolnosti – kot si zaslužiš, kot si želiš!«

IMG_2453 (Large).JPG