samanta-kegl Svet24.si

24-letno Samanto starša vsak dan nosita po ...

025mv Gotar Dobra karma

»Podrla sva tabu starejša ženska – mlajši moški«

hocevar4 Svet24.si

33 let že dela z otroki s posebnimi potrebami

tenk Svet24.si

Največja težava slovenske vojske: zgrešeni ...

ženska Dobra karma

Povezava: zdravljenje in pojmovanje skritega jaza

Anja Baš Njena.si

Slovensko pevko kritizirali, ker kaže ...

silvija pokrajac Njena.si

Silvia po lepotnem posegu: 'Brez tega sem grda!'

Novice Žeužemberk

FOTO: Znani najboljši suhokranjski vinogradniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.03.2013 07:54

Tudi Suhokranjci se radi in upravičeno vse bolj pohvalijo z dobro, žlahtno kapljico. Devetnajsto ocenjevanje suhokranjskih vin je vinogradnikom od Straške gore, Soteske, Talov, Lisca, Brinove gore do Kitnega vrha med drugim prineslo kar 41 srebrnih medalj, 29 zlatih in enega šampiona

Podelitev priznanj in medalj vinogradnikom je potekalo včeraj v gostilni Zupančič v Žužemberku. Zbrane sta pozdravila predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Jože Žura in žužemberški župan Franc Škufca, ki je skupaj s predsednikom Društva vinogradnikov Suha krajina Antonom Konciljo podelil tudi odličja.

Med najboljše pridelovalce belih vin so se z zlato medaljo in najboljšo oceno zapisali Antonija Barbič iz Straške gore za dolenjsko belo, Narobe Stanislav vinska gora Tali za laški rizling, Slavko Kocjančič iz Gradenške gore za beli pinot, Anton Legan iz Stare gore za vino chardonnay, Peter Lavrič iz Hriba za vino kerner, Jože Gliha iz Boršta za scheurebe, Marjan Iskra iz Boršta za rumeni muškat in Jože Gnidovec iz soteške gore za vino traminec.


Med najboljše pridelovalce rdečih vin so se z najvišjo oceno zapisali Anton Koncilja iz vinske gorice Hrib za cviček, Gregor Zaletelj iz soteške gore za modro frankinjo, Novak Damjan iz Lopate za regent, Janez Kocjančič iz Lisca za modri pinot in Jože Gnidovec iz soteške gore za zweigelt barik letnik 2011, ki je prejel tudi najvišji naziv šampiona.

Med prejetimi 22 vzorci zwigelta je bilo polovica zlatih, kar nedvomno potrjuje, da ima Suha krajina odlične, okusne in značilne zwigelte. V kulturnem programu so se predstavili društveni pevci, za zabavo s plesom in živo glasbo pa so poskrbeli glasbeniki.