mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Tara Zupančič Odkrito.si

Tara Zupančič - raznežila sledilce

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

Novice Škocjan

Hojs v Škocjanu o romski problematiki

Piše: STA

Čas objave:
24.07.2021 09:49

Notranji minister Aleš Hojs je v petek obiskal občino Škocjan. Seznanil se je s tamkajšnjo romsko problematiko ter dosedanjimi aktivnostmi policije za izboljšanje varnosti ljudi in premoženja na območjih z romskimi naselji. Hojs je zadovoljen zaradi dialoga in aktivnosti med romsko skupnostjo in pristojnimi organi, so zapisali na ministrstvu.

Kot so še dodali na spletni strani ministrstva za notranje zadeve, je Hojs škocjansko občino obiskal skupaj z generalnim direktorjem policije Antonom Olajem in pomočnikom direktorja Policijske uprave Novo mesto Andrejem Zbašnikom.

V novomeški policijski upravi menijo, da delo z romsko skupnostjo terja multidisciplinarni pristop. Zato "izvajajo vrsto preventivnih in represivnih aktivnosti za izboljšanje varnostne problematike, s katerimi žal še ni bil dosežen želeni učinek", so navedli. Sogovorniki so se strinjali, da je pri ureditvi sobivanja z romsko skupnostjo pomembno sodelovanje lokalnega okolja in vseh pristojnih institucij.

hojs-ob-obisku-občine-škocjan-o-romski-problematiki
Hojs ob obisku občine Škocjan o romski problematiki
MZZ


"Policija se bo skladno z veljavno zakonodajo še naprej trudila, da bo ustrezno obravnavala vsako kršitev ali kaznivo dejanje in da bo v okvirih svojih pristojnosti izvedla vse potrebno, da se bodo občani počutili čim bolj varno," so ministrove besede povzeli na spletni strani.Napovedal je, da bodo "vse prihodnje aktivnosti še naprej vodene v sodelovanju z ostalimi subjekti in državnimi organi, odgovornimi za reševanje tovrstne problematike". Delo policije pa bo še naprej temeljilo na izvajanju vseh ukrepov iz nacionalnega programa ukrepov za Rome.

Na območju novomeške policijske uprave je sicer 29 romskih naselij, v katerih živi okoli 3500 prebivalcev.