Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Novice

Irena Fink že stotič darovala kri

Piše: R.K.

Čas objave:
18.06.2021 08:10

Irena Fink iz občine Dolenjske Toplice je že od leta 1984 krvodajalka. K temu jo je nagovoril sodelavec, ki je bil tudi redni krvodajalec in je kri prav tako daroval dolgo, do 119 odvzema.

V občini imajo kar 10 krvodajalcev, ki so kri darovali 100 in večkrat, 5 jih je še aktivnih, med njimi je Irena edina ženska predstavnica. Krvodajalec je bil tudi mož in ker zgledi vlečejo, tradicijo nadaljuje tudi sin. Irena je že par let v pokoju, večino delovne dobe je preživela v lesni industriji. Rada je delala
takrat in tudi sedaj ne odneha, saj obdeluje vrtiček, spretna je pri delu z drvi, kar dolga leta je skrbela tudi za vinograd, ki pa ga sedaj nima več. Ima šest vnučkov, tako da ji prav gotovo ni nikoli dolgčas. Energična in zgovorna gospa je rada med ljudmi, prav tako pravi, da je hvaležna, da je zdrava in bo kri darovala vse dokler bo lahko. Ob jubilejnem odvzemu so ji čestitali župan občine Dolenjske Toplice Franc Vovk, predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular, predsednica KORK Dolenjske Toplice Ivana Pelko ter predstavnica CTD Novo mesto Mojca Šimc, dr. med. Gospa Irena, še enkrat hvala in ostanite zdravi.