Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Krka z najvišjim dobičkom in prodajo v devetih mesecih doslej

Piše: STA

Čas objave:
17.11.2022 09:50

Skupina Krka je v devetmesečju zabeležila medletni skok dobička za 26 odstotka na 301,7 milijona evrov. Prihodki od prodaje skupine so medtem porasli za šest odstotkov na 1,2 milijarde evrov, je farmacevtsko podjetje objavilo na spletni strani Ljubljanske borze. Tako dobiček kot prodaja sta dosegla najvišjo raven za to obdobje doslej.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič je poslovanje skupine ocenil kot uspešno. "Prodajo smo povečali v vseh šestih prodajnih regijah in na večini Krkinih ključnih trgov ter pri vseh skupinah izdelkov in storitev," je izpostavil.

Razmere na vzhodu Evrope po njegovih besedah ostajajo nepredvidljive in zahtevajo nenehno prilagajanje na različnih področjih poslovanja.


Ne glede na to v Krki ocenjujejo, da bodo letos presegli načrtovano prodajo in čisti dobiček ter prodali za 1,7 milijarde izdelkov in storitev, ob tem pa ustvarili čisti dobiček v vrednosti okoli 360 milijonov evrov. Delež EBITDA v prodaji naj bi presegel 25 odstotkov.

V prihodnjem letu medtem v skupni načrtujejo prodajo v vrednosti 1,8 milijarde evrov in čisti dobiček v višini okoli 300 milijonov evrov.

"Uprava in nadzorni svet sta sprejela trajnostno politiko skupine Krka in ključne strateške cilje najpomembnejših trajnostnih področij, s čimer je jasno začrtana pot Krkinega trajnostnega razvoja," je objavo poslovnega poročila še pospremil Colarič.