Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Anne Heche Njena.si

Umrla je igralka Anne Heche

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Trebnje

AVDIO: Lions klub Trebnje zbira rabljeno računalniško opremo

Piše: Lapego

Čas objave:
02.04.2020 11:37

Lions klub Trebnje tudi v jubilejnem letu, ko obeležuje 20-letnico delovanja, prepoznava potrebe okolja in se z zbiralno akcijo rabljene računalniške opreme odziva na trenutne razmere v Sloveniji, ko pouk poteka na daljavo, vsi otroci pa nimajo možnosti, da bi bili vanj primerno vključeni, saj nimajo potrebne opreme.

Lions klub Trebnje ves čas sodeluje z lokalno skupnostjo, v kateri deluje, in ki jo danes predstavljajo štiri občine Temeniške in Mirnske doline. V občinah Trebnje, Mirna, Mokronog-Trebelno in Šentrupert je po podatkih, ki jih je pridobil LK Trebnje v sodelovanju z območnim Rdečim križem, 15 družin, ki bi potrebovale primerno računalniško opremo, da bi lahko otroci aktivneje sproti izpolnjevali šolske obveznosti.

»Sprva smo v klubu nameravali podariti zgolj računalnik ali dva, vendar so razmere na terenu pokazale, da so potrebe bistveno večje. Zato smo se odločili, da akcijo razširimo na zbiranje rabljene, a seveda še vedno delujoče računalniške opreme, ki bi učencem omogočala dostojno izvajanje šolskih obveznosti. Če bomo z akcijo resnično pomagali vsaj enemu učencu, je namen naše akcije dosežen. Če bo teh učencev več, smo skupaj z donatorji naredili res dobro delo,« pojasnjuje predsednica LK Trebnje Bojana Rebolj.

Rabljeno, a še delujočo računalniško opremo lahko do vključno srede, 8. aprila 2020, posamezniki ob upoštevanju vseh veljavnih smernic za preprečevanje širjenja koronavirusa oddajo na Zbirnem centru Globoko ob delavnikih med 7. in 14. uro, vendar po predhodni najavi na številki 040 757 622.

Bojana Rebolj o akciji zbiranja računalnikov