profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

MC Brežice z uglednim priznajem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.10.2012 09:59

Mladinski center Brežice se ponaša s privim Znakom kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre.

Mladinski center Brežice si je leta 2010 ob vzpostavitvi prenovljenih in dodatnih prostorov (mladinski hotel) zastavil vizijo, da bo v petih letih postal izobraževalni center za JV Evropo, po vzoru že dveh obstoječih Evropskih mladinskih centrov (EYC - European Youth Center Strasbourg in Budimpešta).

Naslednji korak proti tej viziji je naredil pretekli teden, ko je strokovna komisija Sveta Evrope svoj raziskovalno ocenjevalni obisk zaključila z odločitvijo, da se Mladinskemu centru Brežice z namestitvenimi kapacitetami (MC Hostel Brežice) dodeli laskavi Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre.

Mladinski center Brežice bo tako med mladinskimi centri vseh 47 držav članic Sveta Evrope postal prvi center, ki se mu bo dodelil Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre. To pomeni, da bo skupaj z Evropskima centroma Strasbourg in Budimpešta gostil večino evropskih neformalnih izobraževanj, srečanj ter večdnevnih mladinskih aktivnosti.


Strokovna komisija je ocenila brežiški mladinski center kot primer dobre prakse, še posebej področje tem in aktivnosti, ki jih izvaja, način na kateri pristopa k mladim ljudem ter transparentnost in objektivnost pri samoocenjevanju. Prav tako so pohvalili predanost in prilagodljivost zaposlenih v mladinskem centru, vključenost centra v lokalno okolje in dobro sodelovanje z občino Brežice. Pozdravljajo pa tudi aktivno vlogo centra v mladinski politiki ter sodelovanje z mladinsko mrežo MAMA.

Komisija Sveta Evrope je Mladinski center Brežice določila tudi za gostitelja letnega srečanja Evropske platforme mladinskih centrov 2013, kjer bodo mladinskemu centru tudi uradno podelili Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre, so zapisali v sporočilu za javnost.