20190212-00915116 Svet24.si

Znane podrobnosti tragične nesreče, v kateri je ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boris tomasic hisa pl3 Reporter.si

Črna gradnja: kako je klet Borisa »Kdo vam ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice Novo mesto

Iskalci zaposlitve na zmenkih z delodajalci

Piše: STA

Čas objave:
26.09.2018 09:58

V Novem mestu, Trebnjem, Črnomlju in Kočevju se je z različnimi prireditvami danes začel tridnevni 7. regijski karierno-izobraževalni festival zaTE, ki so ga pripravili v okviru dnevov svetovalnih središč. Ponuja različna predavanja, delavnice in informacije ter koristno znanje za izboljšanje zaposlitvenih možnosti in dejavnejše življenje.

Iz novomeškega Razvojno-izobraževalnega centra (RIC) so sporočili, da vse festivalske dni poteka tudi zaposlitveni sejem, na katerem se predstavljajo različna podjetja in izobraževalne organizacije. Iskalci zaposlitve bodo lahko hkrati s pomočjo t. i. hitrih zmenkov spoznali delodajalce.

Festival so pripravili skupaj z novomeško območno službo Zavoda RS za zaposlovanje, izvedbo festivala omogočajo tudi regijske ljudske univerze oz. črnomaljski Zavod za izobraževanje in kulturo, Ljudska univerza Kočevje in trebanjski Center za izobraževanje in kulturo.

Na vseh festivalskih prireditvah je udeležba brezplačna, denarno so ga podprli ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, evropski socialni sklad ter vse sodelujoče organizacije.


V Novem mestu so na omenjeni največji regijski karierni prireditvi danes pripravili vrsto delavnic o iskanju zaposlitve, zaposlovanju, podjetništvu, zaposlovanju Romov in podobno. Jutri jih bodo nadaljevali, v petek pa še vabijo na hitre zmenke z delodajalci in posvet na temo Izzivi uspešnosti, profitabilnosti in prihodnosti podjetja.

Na vseh prireditvenih mestih bodo vse festivalske dni na voljo tudi informacije ter različno gradivo izobraževalnih organizacij in delodajalcev.

Kot so pojasnili prireditelji, želijo z omenjenim festivalom poudariti pomen sodelovanja in povezovanja deležnikov na področju vseživljenjskega učenja ter spodbuditi mreženje in sodelovanje med odločevalci, gospodarstvom in izobraževanjem za čim boljši razvoj spretnosti odraslih in učinkovitejši gospodarski regijski razvoj.

Po podatkih novomeškega RIC je pretekle festivale v povprečju obiskalo do 1000 obiskovalcev.