polna luna 7 Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Novice Novo mesto

Obvestilo imetnikom obmejnih prepustnic

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
06.04.2020 15:16

Imetniki obmejnih prepustnic s kmetijskimi vložki tudi v času izvajanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom COVID-19 lahko dostopajo do svojih kmetijskih zemljišč na prehodnih mestih, ki so vpisana v kmetijski vložek. V kolikor se gibajo znotraj območja, kjer se nahaja prehodno mesto, ne potrebujejo prepustnic pristojnih hrvaških organov

Upravičenci, ki jim je potekla veljavnost dokumentov, izdanih na podlagi Sporazuma o obmejnem prometu in sodelovanju, lahko prestopajo mejo na vpisanih mestih tudi s pretečenimi dokumenti, če je veljavnost dokumentov potekla po 29. 3. 2020, ko so upravne enote začasno prenehale izvajati upravne postopke. Ukrep velja do 1. 6. 2020.

pu-novo-mesto, policisti-ob-meji
Policisti ob meji
Foto: PU Novo mesto

Mejni prehodi za obmejni promet so na območju Posavja in Bele krajine začasno zaprti, zato lahko upravičenci dostopajo do svojih zemljišč preko najbližjega mejnega prehoda, ki obratuje (MP Orešje, MP Rigonce, MP Slovenska vas, MP Metlika, MP Vinica). Ker se bodo upravičenci na poti do zemljišča, gibali tudi izven območja prehodnega mesta, ki je vpisano v njihov kmetijski vložek, morajo predhodno pridobiti prepustnico pristojnega hrvaškega organa (Stožer civilne zaštite). Zaprosilo za izdajo prepustnice pošljejo po elektronski pošti tistemu hrvaškemu organu, ki je pristojen za območje, kjer se nahaja zemljišče upravičenca. 

Na posameznih lokacijah zaradi zaklenjenih vrat v začasni tehnični oviri ob državni meji trenutno dostop do kmetijskih zemljišč preko prehodnega mesta ni možen. V primeru da želijo upravičenci dostopati do kmetijskega zemljišča, naj o tem predhodno obvestijo krajevno pristojno policijsko postajo. Policisti bodo odklenili vrata in omogočili dostop, po zaključenih delih pa bodo vrata spet zaklenili.