profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

PiMP - priložnost za mlade

Piše: ZPTM Brežice

Čas objave:
09.04.2018 16:10

V projektu vabijo mlade k sodelovanju na neformalnih delavnicah, kjer prejmejo znanja za hitrejšo zaposlitev, vključijo se lahko kadarkoli.

»Projekt mi je prinesel odlično priložnost za zaposlitev v turizmu in je velika priložnost za mlade, ki bodo pridobili nove in predvsem možnost prve zaposlitve,« je o projektu PiMP, Priložnosti in izzivi mladih v Posavju, povedala udeleženka Maja Kopinč.

V aprilu se bodo na zabaven način spoznali z mladinskim delom, vodenjem projektov in uporabnimi finančnimi znanji. Do poletja bodo izpilili še marketinške kompetence, dodatna turistična, računalniška in podjetniška znanja. Do sedaj so opravili več kot 400 izobraževalnih ur, vse delavnice potekajo na zabaven in kreativen način, saj so namenjene povezovanju mladih med sabo in z delodajalci v okolju.
26 mladih, ki so sodelovali na projektu, je že bilo uspešnih pri zaposlitvi. Sodelujejo tudi številni študenti zaključnih letnikov, ki se zavedajo, da je na pot zaposlovanja treba stopiti že v času študija. Mladi imajo možnost sodelovanja na delavnicah vse do poletja. Čaka jih tudi pridobivanje izkušenj na festivalu Brežice, moje mesto. Tako kot lani, se bodo tudi letos podali na posebno tridnevno pohodniško avanturo Marš v Bresce.

Cilj projekta, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, je zaposlovanje mladih in pridobivanje dodatnih kompetenc.