Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

baloni, državno-prvenstvo, balonarstvo Odkrito.si

Balonarska nesreča na Barju

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Novice Kočevje

Pomoč lokalnemu gospodarstvu v Kočevju

Piše: Občina Kočevje

Čas objave:
20.04.2020 10:45

V sklopu ukrepov za pomoč lokalnemu gospodarstvu v času epidemije covid-19, bodo pravne osebe v Občini Kočevje, ki niso poslovale ali pa so poslovale v zmanjšanem oziroma prilagojenem obsegu, na podlagi vložene vloge deležne manjših obremenitev na položnicah Komunale Kočevje za storitve ravnanja z odpadki, v segmentu zbiranja komunalnih odpadkov.

Pravne osebe, ki so po navodilih Vlade RS morale zapreti svojo dejavnost, bodo v času trajanja epidemije obvezane poravnati samo 30 % običajne obveznosti. Pravne osebe, ki pa so delovale v zmanjšanem obsegu ali prilagojeno, in sicer, da so uveljavljale pravico do nadomestila za čakanje na delo, koristile kolektivni dopust ali imele zmanjšane prihodke, bodo obvezane do plačila 60 % običajne obveznosti.

Pravna oseba lahko zaprosi za zmanjšanje obračunska z vlogo, ki vsebuje izjavo o načinu poslovanja, ki pojasnjuje zmanjšan obseg poslovanja subjekta. Vloge se posredujejo Komunali Kočevje d.o.o. na e-naslov: info@komunala-kocevje.si. Vlogi se priloži dokazilo o izpolnjevanju pogojev iz zgornjega odstavka, v kolikor se z dokazilom že razpolaga. Podrobnejše informacije so opredeljene v Sklepu o zmanjšanju obračunskega volumna pri storitvah gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki za pravne osebe v občini Kočevje, ki je skupaj z vlogo objavljen na spletni strani Občine Kočevje in spletni strani Komunale Kočevje.