Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Nm

Prihajajo ptički, začenja se Gregorjev sejem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2013 06:05

Na Grabnu v Novem mestu se je začel 19. Gregorjev sejem kmetijske opreme, vrtičkarstva, vinogradništva in sadjarstva. Do nedelje se bo na sejmu predstavilo več kot 200 razstavljavcev. Organizator KZ Krka na tretjem največjem sejmu v Sloveniji pričakuje do 25.000 obiskovalcev.

Na tretjem največjem slovenskem kmetijskem sejmu pričakujejo do 25.000 obiskovalcev.

Odprtja sejma se je udeležil tudi minister za kmetijstvo in okolje, ki opravlja tekoče posle, Franc Bogovič.

Kot je povedal vodja sejma in direktor trženja pri KZ Krka Klemen Kirn, na sejmu, ki mu za kmetijsko mehanizacijo letos namenjajo še več razstavnih površin, pred začetkom kmetijske sezone predstavijo vse, kar je na kmetijah potrebno pri prireji mleka in mesa, pri pridelavi zelenjave, v sadovnjakih, vinogradih in na vrtovih ter lastno ponudbo in proizvodnjo.


Po Kirnovih besedah bodo spored sejma poleg izobraževalnih vsebin obogatili s številnimi obsejemskimi predstavitvami in razstavami. Med drugim bodo izbirali Gregorjev cviček, priredili rokodelsko tržnico, predstavili nekatere občine v regiji, društva, Kmetijsko šolo Grm in okoliške kmetije, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali še razstavi domačih in malih živali, predstavitev zelenjave in sadja iz integrirane pridelave ter drugo, je dodal.

Ker novomeška KZ Krka pokriva devet dolenjskih občin, je hkrati namen sejma približevanje ponudbe njenim članom, kmetom in vsem obdelovalcem zemlje ter njihovo povezovanje. S slednjim želijo pri nabavi reprodukcijskega materiala in opreme ter pri kmetijski proizvodnji ozirajoč se na kupce in dobavitelje zadrugo še naprej utrjevati, so še povedali pri KZ Krka.