Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

Slavnostni koncert ob 165-letnici Mestne godbe Metlika

Piše: Radio Krka/ Mestna godba Metlika

Čas objave:
23.06.2015 15:54

Godbenice in godbeniki Mestne godbe Metlika pripravljajo "Slavnostni koncert ob 165-letnici delovanja Mestne godbe Metlika", ki bo pod taktirko dirigenta Rafka Ogulina izzvenel v sobotno noč, 27. junija ob 21. uri, na dvorišču Metliškega gradu v sklopu mednarodnih poletnih kulturnih prireditev "Pridi zvečer na grad".

S tradicionalnim poletnim koncertom metliška godba zaključuje godbeniško sezono in obenem praznuje častitljivih 165 let delovanja kot ena izmed najstarejših godb na Slovenskem, ki jo je leta 1850 uradno ustanovil lokalni župnik Vincenc Vovk.

Tokratni koncertni repertoar sestavljajo strani, prepredene z notnimi črtovji in notami, ki se bodo formirale v melodije iz znanih filmskih skladb, pop popevk, slovenskih zakladnic in skladb legendarnih tujih ter domačih skladateljev.

Gostje koncerta bodo Vokalni band Kreativo, ki ga sestavlja šest vokalnih zanesenjakov. Kreativo se razvija od leta 2009, pred kratkim pa so izdali prvi album z naslovom Kreativo. Izvajajo uspešnice slovenskih in tujih avtorjev v atraktivni in igrivi vokalni preobleki.

Ob 165-letnici bodo aktivnim članom Mestne godbe Metlika s strani predstavnikov Javnega sklada Republike Slovenije za kulturno dejavnost podeljene tudi jubilejne Gallusove značke za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti, in sicer bronaste za 5 let, srebrne za 10 let, zlate za 15 let in častne značke za 30 let udejstvovanja in več.

Lepo vabljeni na dvorišče metliškega gradu, med akustične grajske zidove, kjer bo ozračje pod zvezdnimi utrinki napojeno z vonjem poletne noči in z zvenom melodij! V primeru slabega vremena bo koncert izveden v športni dvorani Osnovne šole Metlika. Vstopnine ni.