profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Sofinanciranje organizacij in posameznikov

Piše: R.K.

Čas objave:
01.12.2021 09:58

Mestna občina Novo mesto je objavila razpis za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov, ki predstavljajo pomembno družbeno komponento v novomeški lokalni skupnosti. Razpis letos prinaša kar nekaj novosti in izboljšav.

S prehodom na triletno sofinanciranje želi občina zagotoviti stabilno delovanje organizacij in posameznikov s posebnimi statusi na enajstih vsebinskih področjih, ki se jim letos pridružuje tudi okolje in prostor. K prijavi so vabljeni tudi vsi tisti, ki šele začenjajo svojo pot, ali prijavitelji, ki pripravljajo nov, enkraten dogodek, pomemben za Mestno občino Novo mesto. Bistvena novost je tudi digitalizacija procesa, saj bodo organizacije vlogo za sofinanciranje, poročila in zahtevke za izplačila vlagala izključno na elektronski način.

Številne novosti bodo podrobneje predstavljene na spletnem informativnem srečanju, ki bo danes ob 11. uri. Občina bo na srečanju skupaj s potencialnimi vlagatelji pregledala novosti, vezane na način sofinanciranja v prihodnjih letih ter predstavila enotno digitalno vlogo. Srečanje bo izvedeno v programu MS Teams. Srečanje, ki bo snemano, bo ves čas poteka razpisa na voljo tudi za kasnejši ogled. 

Potencialni vlagatelji so vabljeni, da se odzovejo povabilu in pripravijo ter prijavijo letni program dela za sofinanciranje na področjih kulture, mladine, socialnega in zdravstvenega varstva, športa, dogodkov in prireditev, medobčinskega in mednarodnega sodelovanja, delovanja ostalih društev in organizacij, turizma, prireditev, ki imajo pomen za turistično promocijo občine, oživljanja mestnega jedra in okolja ter prostora za leto 2022 ter opredelijo okvirje letnih programov dela za leti 2023 in 2024, ki jih bodo uspešni vlagatelji nato podrobneje oddali v sklopu nadaljnjih javnih razpisov za leti 2023 in 2024. Prav tako so vlagatelji vabljeni k prijavi novih ali enkratnih projektov, ki so takšne narave, da jih ne morejo uvrstiti v letni program dela. Organizacije lahko prijavijo različne kombinacije vlog: le za program, za nov oziroma enkratni projekt ali za oboje skupaj. Novi oziroma enkratni projekti bodo sofinancirani zgolj v letu 2022.

Vloge organizacij se oddajajo po digitalni poti, preko enotne digitalne vloge, dostopne na povezavah objavljenih na spletni strani Mestne občine Novo mesto, kjer je objavljena tudi vsa razpisna dokumentacija. Prvi rok za oddajo vlog je v nedeljo, 2. januarja 2022.