profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk

Piše: R.K.

Čas objave:
19.08.2021 06:00

Mestna občina Novo mesto letos ponovno spodbuja k odgovornemu lastništvu živali, zato je pripravila projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. V ta namen bodo od 1. septembra ponovno na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije mačk.

Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 25 evrov prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom občine. Boni so unovčljivi v treh izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v Mestni občini Novo mesto. Storitev izvajajo tri izbrane veterinarske ambulante v Mestni občini Novo mesto, in sicer v Veterinarski ambulanti Buba (Ljubljanska cesta 27), A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2) in v Veterini Novo mesto, ambulanti za male živali (Šmarješka cesta 2).

Zvončki in Pikica
Pomlad
Mojca Prosenc

Občina želi s projektom poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali zmanjšati tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom.

Na eno gospodinjstvo pripadata dve storitvi, akcija sterilizacije in kastracije lastniških mačk pa traja do 12. novembra oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Mestna občina Novo mesto sicer vse leto skrbi tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča.