ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

mura mm 1 Ekipa24.si

NOROOO! Britanec IAN, veliki NAVIJAČ Mure, je v ...

Novice Novo mesto

Sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk

Piše: R.K.

Čas objave:
19.08.2021 06:00

Mestna občina Novo mesto letos ponovno spodbuja k odgovornemu lastništvu živali, zato je pripravila projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. V ta namen bodo od 1. septembra ponovno na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije mačk.

Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 25 evrov prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom občine. Boni so unovčljivi v treh izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v Mestni občini Novo mesto. Storitev izvajajo tri izbrane veterinarske ambulante v Mestni občini Novo mesto, in sicer v Veterinarski ambulanti Buba (Ljubljanska cesta 27), A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2) in v Veterini Novo mesto, ambulanti za male živali (Šmarješka cesta 2).

Zvončki in Pikica
Pomlad
Mojca Prosenc

Občina želi s projektom poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali zmanjšati tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom.

Na eno gospodinjstvo pripadata dve storitvi, akcija sterilizacije in kastracije lastniških mačk pa traja do 12. novembra oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Mestna občina Novo mesto sicer vse leto skrbi tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča.