Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Semič

FOTO: Spomladanski sejem v Semiču

Piše: R.K.

Čas objave:
16.03.2018 16:59

Danes so svečano odprli drugi spomladanski sejem Agri GRAD, ki bo v času med 16. in 18. marcem 2018 v Semiču.

O drugi sejemski prireditvi so podrobneje spregovorili na današnji otvoritvi direktor Franci Požek in županja občine Semič Polona Kambič. Svečana otvoritev je bila z glasbo, ki jo je napisal Slavo Plut in zaigral z mladimi Belokranjci. Program je vodil Lojze Bojanc

Sejem Agri GRAD organizira semiško podjetje Požek d.o.o., ki posluje na Metliški cesti 12 in se ukvarja z gradbeno, trgovsko in gostinsko dejavnostjo. Kot je povedal direktor podjetja Požek d.o.o., Franci Požek, so se po lanski sejemski izkušnji, ko je sejem presegel vsa pričakovanja, še z dodatno energijo lotili organizacije letošnjega sejma in uredili dodatne površine.

Sejem bi moral biti že pred 14 dnevi, vendar vremenske razmere takrat niso omogočale priprave sejemskega prostora.

Tudi letos bodo na sejmu največjo pozornost namenili kmetijski in gradbeni opremi in repromaterialu ter novostim na tem področju. Sejemski prostor je letos precej večji, saj so sejmu namenili okrog 4.000 kvadratnih metrov površin, ki jih bo zasedlo okrog 35 do 40 razstavljavcev, ki bodo neposredno ali posredno predstavili svoje programe vezane na kmetijstvo in spomladanska dela v vrtu, vinogradu, sadovnjaku ter na polju in programe povezane z gradnjo in obnovo doma. Poleg trgovskih podjetij in zastopnikov bo na sejmu sodelovalo še nekaj domačih obrtnikov, rokodelcev in ostalih ponudnikov, ki bodo postavili svoje stojnice.

Organizatorji so pričakovali večji odziv lokalnih ponudnikov.

Kot je dejal Franci Požek, so sejmiše vedno tista oblika neposredne predstavitve s katero se lahko najbolj približaš kupcu in ljudje še vedno radi pridejo na sejem, ne pa priložnost za zaslužek na sejmu. Čeprav mladi danes iščejo informacije prek spletnih strani pa še vedno velja, da je drugače, če zadevo vidiš le na sliki ali pa si jo ogledaš pobližje.