profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Sevnica

V Sevnici sprostili promet po novem nadvozu

Piše: STA

Čas objave:
12.12.2022 12:21

V Sevnici so te dni sprostili motorni promet po novozgrajenem nadvozu prek železniške proge, ki vodi do Trebnjega. Gre za nadvoz, katerega gradnja je sodila v sklop komunalnega opremljanja sevniške industrijske cone. Naložba je stala nekaj več kot 1,7 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj je zanjo prispeval nekaj nad 830.000 evrov.

Ministrstvo za infrastrukturo je za naložbo prispevalo nekaj manj kot 280.000 evrov, razliko je pokrila sevniška občina, so na tej potrdili za STA.

Glavni namen naložbe je bila ureditev ustrezne dostopne ceste za sevniško poslovno-industrijsko cono. Z ukinitvijo izvennivojskega križanja z železniško progo so na tem območju omogočili večjo prometno pretočnost, tamkajšnjim podjetjem pa boljše poslovne in razvojne pogoje. Glavni cilj projekta je bila spodbuda nadaljnjemu razvoju malih in srednje velikih podjetij, ki so osrednji nosilci regijskega gospodarskega razvoja, so poudarili.

Izgradnja nadvoza je sicer del širših prometnih izboljšav tega območja. Na navezavi regionalne cesto Boštanj-Planina namreč načrtujejo še rekonstrukcijo križišča v krožišče. Dela naj bi začeli v kratkem, in sicer pri podpornem zidu, ki so ga zgradili med gradnjo nadvoza.

Gre za naložbo Direkcije RS za infrastrukturo, ki jo bosta denarno podprla Evropski sklad za regionalni razvoj in država.

Po izgradnji omenjenega krožišča oz. ko bodo zagotovili vsem pogojem za varnost vseh udeležencev v prometu, pa bodo na novem nadvozu sprostili tudi za zdaj še zaprt prehod za pešce, so še sporočili s sevniške občine.