stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Mirna/Zaplaz

VIDEO&FOTO: Podelili so odličje svetega Jožefa 2020

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
03.06.2020 21:06

Škofija Novo mesto je letošnje odličje svetega Jožefa, na Zaplazu, na binkošti, 31. maja podelila družini Nataše in Martina Koprivc. Zanimivo je, da imajo v družini enajst otrok, vsi otroci pa so zelo pridni. Prihajajo iz Stare Gore v Župniji Mirna.

Družina je odličje dobila v zahvalo in priznanje za pričevanje zglednega, ljubečega krščanskega življenja ter odprtost za življenje.

Njihova hčerka Anita Koprivc je po izboru Dijaške organizacije Slovenije, v začetku letošnjega leta postala naj dijakinja

Anita Koprivc.jpg
Anita Koprivc
Foto: fb

Predstavitev odlikovancev:
Družina Koprivc je z enajstimi otroki verjetno najštevilčnejša družina v novomeški škofiji.  Otroci so stari od 6 mesecev, pa do 26 let. Prihajajo iz Stare Gore v Župniji Mirna. Najmlajšega člana so se v družini razveselili lansko leto. V družini vlada vzdušje vere in ljubezni. Njeni člani stremijo k medsebojni pomoči in se med seboj spodbujajo. Vsi otroci so pridni, kar se vidi tudi po vsestranskih šolskih uspehih. Otroci se že v mladih letih priučijo delavnosti, ob tem se naužijejo tudi pristnega veselja. Večkrat se zgodi, da se v njihovi družbi zaslišijo zvoki glasbil in skupna pesem. Družina Koprivc dejavno sodeluje v župnijskem življenju. Oče Martin in kar šest hčera poje pri zboru Kulturnega društva Matija Tomc Mirna, ki je hkrati tudi župnijski cerkveni zbor. Z zborom obiskujejo tudi župnije v bližini okolici, kjer s svojimi glasovi lepšajo bogoslužje in prireditve tako na cerkvenem kot prosvetnem področju.