profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Vodo prekuhajte!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.11.2012 19:00

Komunala Novo mesto obvešča vse uporabnike pitne vode na območju centra Novega mesta, da je vodo zaradi popravila dveh vodovodnih okvar, potrebno prekuhavati. Opozarjajo tudi prebivalce občine Mokronog - Trebelno.

V okviru rednega monitoringa kakovosti pitne vode sporočajo, da morajo do nadaljnjega prebivalci občine Mokronog-Trebelno, ki uporabljajo vodo iz vaškega vodovodnega sistema Brezje, Ornuška vas, Čužnja vas, Roje Bogneča vas in Češnjice vodo obvezno prekuhavati. Voda mora vreti tri minute, če pa je voda motna, jo je treba pred prekuhavanjem še zbistriti z usedanjem in filtriranjem. Prekuhano vodo je treba shraniti na hladnem in preprečiti možnost onesnaženja, za pitje pa se lahko uporablja 24 ur.

Komunala Novo mesto pa danes bvešča vse uporabnike pitne vode na območju centra Novega mesta, da je zaradi popravila dveh vodovodnih okvar in spremenjenega režima oskrbe, prišlo do visokega zvišanja motnosti pitne vode. V primeru, da iz pipe priteče kalna voda, jo je potrebno pred uporabo prekuhati. Ukrep bo trajal predvidoma do jutrišnjega dne, 30. 11. 2012, ko ocenjujejo, da bodo izprali celotno vodovodno omrežje Novega mesta. Komunala Novo mesto prosi za razumevanje.