Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Krško/Sevnica/Brežice/Kočevje

Zaradi dežja in močnega vetra največ težav v zahodni in osrednji Sloveniji

Piše: STA

Čas objave:
05.11.2019 19:39

Obilne padavine z nalivi, ki so danes zajele državo, so največ težav povzročile v zahodni in osrednji Sloveniji. Meteorne vode so zalile 21 stanovanjskih in drugih objektov, zalitih pa je bilo tudi več cestišč. Zaradi močnega vetra in razmočenih tal se je podrlo večje število dreves, ki so ovirala promet, eno pa je padlo tudi na streho vozila.

Na centru za obveščanje uprave za zaščito in reševanje beležijo 44 dogodkov v občinah Bohinj, Bovec, Brežice, Kobarid, Kočevje, Krško, Laško, Osilnica, Radovljica, Sevnica, Slovenj Gradec in Tolmin.

V popoldanskih urah je v občini Brežice meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Mostec, ki so vodo izčrpali. V popoldanskih urah je v občini Sevnica meteorna voda ogrožala več objektov. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, Telče in Blanca, ki so vodo izčrpali in objekte zavarovali, dežurni delavec Komunale pa je očistil več poplavljenih lokalnih cest. V občini Kočevje so obilne padavine zalile več objektov. V popoldanskih urah je v občini Krško meteorna voda poplavila cestišče regionalne ceste pri Smedniku. Posredoval je dežurni delavec CGP, ki je očistil vozišče.

Sunek vetra v Pračini v občini Nova Gorica je podrl večji šotor za spravilo sena in kmetijskih strojev, v Idriji pa je poškodoval streho bolnišnice, so sporočili s centra za obveščanje.

Reke v zgornjem Posočju se postopno umirjajo, naraščajo pa reke na območju Bohinja. Gladina Bohinjskega jezera je v zadnjih dveh dneh narasla za dober meter in pol in še narašča, je agencija za okolje objavila na Twitterju. V zaledju jezera je v tem času ponekod padlo tudi prek 400 mm dežja.

Glavnina padavin se je sedaj pomaknila v južno Slovenijo, tudi tam reke naraščajo, možna so razlivanja.

Dež bo v prvem delu noči večinoma ponehal. V sredo bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho vreme, drugod bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta.