Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O regijski infrastrukturi, vodovodu, razstavi in badmintonu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.09.2020 11:30

Tokrat smo predstavili nekaj zanimivosti iz naše regije, ki so se zgodile minule dni.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, krška Posavska gospodarska zbornica in časnik Dnevnik so ob 20-letnici projekta gospodarskih Gazel na Otočcu pripravili okroglo mizo z območnimi gospodarstveniki. Ti so se med drugim zavzeli za izboljšanje prometne in druge infrastrukture v regiji kot zagotovila za nadaljnjo rast.

Novomeški župan Gregor Macedoni in direktor podjetja BGP gradnje iz Gradca Danijel Špingler sta pred dnevi podpisala pogodbo za izgradnjo in prenovo vodovodnega sistema v podgorjanski vasi Gornja Težka Voda. Več o projektu tudi v naši današnji oddaji.

V Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki so letošnjo osrednjo razstavo posvetili 65-letnici likovnega in lutkovnega umetnika, slikarja ter režiserja Silvana Omerzuja. Njegovo pregledno razstavo so odprli v zahodnem krilu nekdanjega samostana. Predstavljajo izbrane prvine iz Omerzujevih ključnih gledaliških predstav. Na gradu Rajhenburg nad Omerzujevo rojstno Brestanico, pa bodo ta petek odprli še razstavo njegovih zgodnjih likovnih del, ustvarjenih za gledališče. Obe bosta na ogled do 8. februarja prihodnje leto.

Ob koncu pa še športna novica iz naše regije. Več kot 110 igralcev iz 12 držav se je minuli konec tedna na Mirni pomerilo v igranju badmintona v kategoriji do 19 let. Organizator že 26. mednarodnega turnirja je bil Badmintonski klub Mirna. Po mnenju udeležencev je bilo tekmovanje na visoki ravni v vseh pogledih. V štirih od petih disciplin so slavili Danci. In kako uspešni so bili slovenski tekmovalci in tekmovalke?

Podrobneje o vseh temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 16.09.2020

Regijska infrastruktura, vodovod, razstava, badminton