Ana Klašnja in Miha Krušič Svet24.si

Anja Klašnja se je razšla z dolgoletnim ...

joe biden cepljenje koronavirus Svet24.si

Biden se je že cepil s tretjim odmerkom

hrvaška policija1 Svet24.si

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

Mihaela Krajnc (19) Njena.si

Ljubezen po domače: Mihaele Krajnc danes ne bi ...

ronaldo re Ekipa24.si

Spet ima NOV AVTO! Za Ronaldom se OBRAČAJO VSI, ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O regijski infrastrukturi, vodovodu, razstavi in badmintonu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.09.2020 11:30

Tokrat smo predstavili nekaj zanimivosti iz naše regije, ki so se zgodile minule dni.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, krška Posavska gospodarska zbornica in časnik Dnevnik so ob 20-letnici projekta gospodarskih Gazel na Otočcu pripravili okroglo mizo z območnimi gospodarstveniki. Ti so se med drugim zavzeli za izboljšanje prometne in druge infrastrukture v regiji kot zagotovila za nadaljnjo rast.

Novomeški župan Gregor Macedoni in direktor podjetja BGP gradnje iz Gradca Danijel Špingler sta pred dnevi podpisala pogodbo za izgradnjo in prenovo vodovodnega sistema v podgorjanski vasi Gornja Težka Voda. Več o projektu tudi v naši današnji oddaji.

V Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki so letošnjo osrednjo razstavo posvetili 65-letnici likovnega in lutkovnega umetnika, slikarja ter režiserja Silvana Omerzuja. Njegovo pregledno razstavo so odprli v zahodnem krilu nekdanjega samostana. Predstavljajo izbrane prvine iz Omerzujevih ključnih gledaliških predstav. Na gradu Rajhenburg nad Omerzujevo rojstno Brestanico, pa bodo ta petek odprli še razstavo njegovih zgodnjih likovnih del, ustvarjenih za gledališče. Obe bosta na ogled do 8. februarja prihodnje leto.

Ob koncu pa še športna novica iz naše regije. Več kot 110 igralcev iz 12 držav se je minuli konec tedna na Mirni pomerilo v igranju badmintona v kategoriji do 19 let. Organizator že 26. mednarodnega turnirja je bil Badmintonski klub Mirna. Po mnenju udeležencev je bilo tekmovanje na visoki ravni v vseh pogledih. V štirih od petih disciplin so slavili Danci. In kako uspešni so bili slovenski tekmovalci in tekmovalke?

Podrobneje o vseh temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 16.09.2020

Regijska infrastruktura, vodovod, razstava, badminton