zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

miljana-kulić Odkrito.si

Resničnostno zvezdo čaka PEKEL!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Tequili in Simoni, letovanju mladih, posodobitvi nuklearke,…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.08.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes predstavili kar nekaj zanimivih tem. Med drugim smo poročali tudi o tem, kako je psička Tequila in njena vodnica Simona Potočar Agrež našla pogrešanega 70-letnika.

To je bila tudi uvodna zgodba. Psička Tequila in izjemno aktivna Brežičanka Simona sta eden izmed prvih operativnih mantrailing reševalnih parov v Sloveniji in prvi mantrailing par z neposredno najdbo pogrešane osebe, kar potrjuje visoko kakovost njunega dela. Vas zanima, kakšno nagrado je dobila Simonina štirinožka?

Iz Tabora Mojca v Dolenjskih Toplicah vsako leto odmeva veseli otroški živ žav. Tudi od letošnjega konca junija ni nič drugače. Tam v osmih terminih potekajo že 27. vesele angleške počitnice, tokratna vodila tema pa so gasilci, s čimer so se v Društvu prijateljev mladine Mojca poklonili 150-letnici organiziranega gasilstva v Sloveniji. Ta teden teče šesti termin, prvi in peti pa sta bila namenjena zdravstvenemu letovanju otrok.

V turističnem rudniku Antonijev rov v Idriji, ki letos zaokroža 25-letnico delovanja in je del Unescove dediščine, je bilo v sredo nadvse praznično, saj so zabeležili pol milijontega obiskovalca tega najstarejšega turističnega rudnika na Slovenskem. To je postala študentka matematike in informatike iz Črnomlja Nuša Butala.

V Nuklearni elektrarni Krško pa so začeli program varnostne nadgradnje. Doslej so izvedli dobro polovico predvidenih posegov, uvajajo pa tudi digitalizacijo. Menijo namreč, da sta digitalizacija in kibernetska varnost izziv za vso družbo, pri čemer jedrska industrija ni nikakršna izjema.

Zaključili bomo s povsem drugačno temo. Šmarješke Toplice se že kar nekaj let spopadajo s pomanjkanjem prostora za zdravstveno in zobozdravstveno dejavnost v Zdravstveni postaji Šmarjeta. Zdaj se je vodstvo občine odločilo za reševanje teh problemov. Kako? Prisluhnite oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. V njej poročamo tudi, da bo Mestna občina Novo mesto z razpisom podelila dve zobozdravstveni koncesiji. Razpis je bil objavljen v začetku tega meseca.

Oddaja SKN o psički TEquili, letovanju, Neku in o zobozdravstvu: 09.08.2019

Oddaja SKN o psički TEquili, letovanju, Neku in o zobozdravstvu