Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Jeongam

F1: Webber s prvega mesta

Piše: Radio Krka, f1express

Čas objave:
13.10.2012 08:48

Mark Webber z Red Bullom je zmagovalec kvalifikacij za VN Koreje. Drugi je bil njegov moštveni kolega Sebastian Vettel, tretji je bil Hamilton, četrti Alonso, peti Raikkonen, šesti Massa.

Mark Webber je zmagovalec kvalifikacij za VN Koreje v oblačnem Jeongamu, kjer se je popoldne steza komajda ogrela na 29 stopinj C, zato so imeli dirkači tokrat več težav z ogrevanjem zelo mehkih Pirellijevih gum.

Red Bullov dvakratni prvak Vettel je bil tisti, ki je bil najhitrejši v prvih dveh delih kvalifikacij, v finalu pa ga je z izjemnim časom 1.37.242 presenetil avstralski veteran, Nemec sam pa se je razburjal, ker naj bi ga Felipe Massa v zadnjem hitrem krogu oviral na stezi. V drugo vrsto sta se uvrstila Hamilton, ki je bil ob šokantnem izpadu enajstega Buttna edini McLarnov predstavnik v finalu, in Alonso, ki je bil znova boljši od moštvenega tekmeca Masse. Peto mesto je zasedel Raikkonen, Mercedesova dirkača pa sta se morala zadovoljiti s peto vrsto, saj ju je prehitel tudi osmi Hülkenberg.


POLE POSITION: MARK WEBBER (Red Bull), 2. Vettel, 3. Hamilton, 4. Alonso, 5. Raikkonen, 6. Massa, 7. Grosjean, 8. Hülkenberg, 9. Rosberg, 10. Schumacher