profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši visoko premagali Jeruzalem

Piše: MRK KRKA/R.P.J.

Čas objave:
09.02.2019 20:37

Rokometaši MRK KRKA so danes zvečer po daljšem premoru odigrali premierno tekmo v tem letu, ko so v 17. krogu NLB lige gostili ekipo RK Jeruzalem iz Ormoža in tekmo zanesljivo dobili s 36:25 (19:12).

mrkrkra-rkormoz-4232.jpg
Novomeški rokometaši so zmagali
Foto: MRK Krka

Varovanci domačega trenerja Mirka Skoka so zlahka premagali »vinarje« in tako z odliko opravili uverturo pred težkim gostovanjem, ki farmacevte čaka danes teden v Škofji Loki.

mrkrkra-rkormoz-4179.jpg
MRK Krka Novo mesto
Foto: MRK Krka

Rokometaši Krke si za današnjo predstavo pred domačim občinstvom zaslužijo oceno odlično, saj so takoj zagospodarili na domačem igrišču in po pičlih šestih minutah igre povedli s 4:0. Večjega padca si v igri niso privoščili in vseskozi nadzorovali tekmece iz Ormoža, s sijajno predstavo v končnici pa so si dvakrat priigrali prednost sedmih zadetkov (18:11 in 19:12).Izbranci domačega trenerja Mirka Skoka so v drugi polovici tekme dvignili raven svoje igre in tekmece zasenčili v vseh prvinah, Ormožani pa nikakor niso našli rešitve za razpoložene Novomeščane, ki so vlogo favorita še potrdili in zmagovalca določili že na začetku drugega dela. V 38. minuti so Krkaši že vodili za deset golov (25:15), najvišje vodstvo pa so si priigrali v 52. minuti, ko je bilo 34:22.

mrkrkra-rkormoz-4299.jpg
Novomeški rokometaši so zmagali
Foto: MRK Krka

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Grega Okleščen in Jernej Papež, ki sta dosegla po šest golov, v gostujoči sta po štiri zadetke prispevala Jure Kocbek in Tilen Kosi.Krkaši so tako dosegli osmo zmago v državnem prvenstvu, po njej pa lahko še vedno upajo na preboj v zgornjo polovico lestvice, kar bi jim v končnici prineslo skupino za prvaka, medtem ko 2vinarji« ki so doživeli enajsti poraz, ostajajo na devetem mestu.Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, ormoška pa bo gostila Dobovo. Obe tekmi bosta v soboto, 16. februarja.

mrkrkra-rkormoz-4241.jpg
Novomeški rokometaši so zmagali
Foto: MRK Krka

Izjave po tekmi:

Aleksandar Tomić, MRK RKKA : » Današnja tekma je bila za nas zelo pomembna. Vsekakor nismo pričakovali tako lahke tekme. Mi smo v tem času res dobro trenirali, kar se je danes videlo tudi na igrišču. Upamo, da to ni naša najboljša igra, ki smo jo prikazali danes, ampak imamo v ekipi še veliko rezerve. Lahko rečem, da je bila to dobra uvertura pred gostovanjem v Škofji Loki, ki nas čaka danes teden«.
Martin Hebar, RK Jeruzalem Ormož: » Na začetku so nas pokopali zicerji, pa tudi vratar Krke je pobranil praktično vse, saj smo zgrešili tri sedemmetrovke. Mislim, da je bilo danes premalo borbenosti v naši ekipi, da bi se lahko nadejali uspeha«.

mrkrkra-rkormoz-4259.jpg
Novomeški rokometaši so zmagali
Foto: MRK Krka

Statistika:
MRK Krka: Pavlin, L. Rašo, Tomić, Brajer, L. Rašo 4, Bevec, Didovič 2, Okleščen 6, Pršina 4, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič 1, D. Rašo 1, Batagelj 2, Papež 6 (1), Kukman 2, Florjančič 5.
RK Jeruzalem Ormož: Firšt-Šeruga, Balent, Bogadi 3, Šoštarič 1, Čudič 2, Žuran 2, G. Hebar, M. Hebar 3, T. Šulek, Kocbek 4 (1), Niedorfer 3, Kosi 4, Mesarić 1, Ciglar 2, Horvat.
Sedemmetrovke: Krka 5 (1), Jeruzalem Ormož 4 (1).
Izključitve: Krka 2, Jeruzalem Ormož 2 minuti.
Rdeči karton: /.

mrkrkra-rkormoz-4151.jpg
Navijači v Marofu
Foto: MRK Krka