profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Ljubljana

Nizozemci in Hrvati v težavah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.09.2015 20:40

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo so se dve reprezentanci že priigrali uvrstitev v Francijo. Angleži so si to zagotovili s sobotno zmago proti San Marinu, danes pa se jim je zaenkrat pridružila še Češka (možnost ima tudi Islandija), Čehom je to uspelo po zmagi 2:1 nad Latvijo.

V težavah pa so se nepričakovano znašli Nizozemci in Hrvati. Posebno Nizozemci, ki so v skupini A po porazu doma z Islandijo klonili tudi v Turčiji, in to kar z 0:3. Z novim porazom so padli na četrto mesto, tako da so pod vprašaj postavili tudi uvrstitev v dodatne kvalifikacije, za neposredno pot pa možnosti nimajo več. Tako kot ne tudi Turki, ki imajo pred Nizozemci dve točki prednosti, v zadnjih dveh krogih pa igrajo še s Češko in Islandijo, medtem ko bodo tekmeci Nizozemcev še Čehi in Kazahstanci.

Za Turke sta v prvem delu v polno zadela Oguzhan Ozyakup (8.) in Arda Turan (26.), goste pa je dokončno pokopal Burak Yilmaz (86.).


Hrvaški je še pred časom kazalo odlično, toda po aferi "kljukasti križ" v Splitu in remiju z Italijo se jim je vse obrnilo navzdol. UEFA jim je odvzela točko, v Azerbajdžanu so igrali neodločeno, zdaj pa so zabeležili še prvi poraz v kvalifikacijah, v Oslu jih je z 2:0 premagala Norveška. Oba gola je dosegel Jo Inge Berget. Norvežani so z zmago začasno prevzeli vodstvo v skupini H, Hrvati pa so padli na tretje mesto. V še eni že končani tekmi iste skupine sta se Malta in Azerbajdžan razšla z neodločenim izidom 2:2.

Z neodločenim izidom se je končala tudi tekma skupine B med vodilnim Walesom in Izraelom, gledalci na tem obračunu niso videli gola.