profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Novomeški košarkarji na Finskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.01.2016 06:33

Košarkarji novomeške Krke se bodo v 2. krogu skupine O, FIBA pokala Evrope, v gosteh ob 18.30 uri pomerili s finskim Basket Katajo.

Basket Kataja je aktualni finski prvak in tudi v letošnji sezoni je s 13 zmagami in 4 porazi prepričljivo v vodstvu. V prvem delu FIBA pokala so bili drugi v svoji skupini. Po enkrat so premagali bolgarski Rilski in beloruski Tsmoki, dvakrat pa slovaški Rieker. V 1. krogu drugega dela so v gosteh izgubili z ASVEL-om z 79-95.

Nosilec moštva je finski reprezentant in nekdanji organizator igre Union Olimpije Teemu Rannikko, ki je s povprečjem 10,5 podaj na tekmo tudi najboljši podajalec v celotnem pokalu. V moštvu so tudi trije Američani. Najizkušenejši je 35-letni krilni center Lamayn Wilson, ki je v svoji karieri zamenjal že 14 klubov iz 11 evropskih lig, z ruskim moštvom Krasnje Krila pa je leta 2013 osvojil pokal Eurochallenge in ruski pokal. 24-letni branilec Trevis Simpson je na Finsko prišel po dveh sezonah v grški ligi (Kolossos in Rhetymno) in je s 17,1 točko na tekmo najboljši strelec moštva. Prav tako 24 let imata tudi 213 cm visoki center Carson Desrosiers, ki je v Katajo prišel neposredno iz NCAA lige, kjer je igral za univerzo Providence ter kanadski branilec Thomas Scrubb.

Ivan Velić, trener Krke pred tekmo pravi: »Kataja je dobro moštvo. Igrajo tipično finsko košarko, hitro, z veliko meti za tri točke, kar je netipično za našo košarko. Še posebej na domačem parketu so zelo nevarni. Za njih igra Teemu Rannikko, ki je njihov najboljši igralec, ter zelo izkušeni Lamayn Wilson, ki je zamenjal številne evropske klube. Prav njiju moramo ustaviti, hkrati pa nadzirati igro in v igri pet na pet iskati svojo priložnost.«

Ivan Velić, trener KK Krka